Duurzaamheid

Wij van No Waste Heroes (Ferry en Rosanna) hebben verschillende duurzame en circulaire producten in de webshop staan, die te gebruiken zijn in de badkamer/keuken. We willen in de toekomst steeds meer uitbreiden. We zijn een platform waar duurzame en circulaire producten te vinden zijn.

Circulair staat voor: kringvormig. De Nederlandse overheid heeft als doel om in 2050 een 100% circulaire economie te zijn. In een dergelijke economie behouden producten, onderdelen en grondstoffen hun waarde. Een circulair model gaat er vanuit dat de producten van vandaag, de grondstoffen van morgen zijn. Afval bestaat hierdoor niet (of nauwelijks). 

De pakketten die wij verzenden vullen wij zoveel mogelijk met oud papier. Zoals bijvoorbeeld oude kranten, snippers uit de papierversnipperaar.

Als we kijken naar duurzaam verzenden, is HOMERR bijvoorbeeld een goede optie. Zij maken gebruik van verzamelpunten en bestaande routes van logistieke dienstverleners. Hierdoor besparen ze 79% CO2-uitstoot per pakketje. De levertijd is hierdoor wel langer, maar de prijs is lager voor de klant. De reden dat wij dat nu nog niet gebruiken, is omdat we in deze fase nog niet voldoende pakketjes verzenden. Als jullie tips hebben omtrent dit thema? Of suggesties voor duurzame/circulaire producten? Dan horen we het graag!

Mail ons dan op: info@nowasteheroes.nl !