BLOG

Interview met Dewi van de Waeter van The Lekker Company

Interview met Dewi van de Waeter van The Lekker Company

We hebben een online interview gehad met Dewi, van The Lekker Company. Zij maken deodorant en zonnebrand op een natuurlijke en duurzame manier. Eigenlijk met keukenmiddeltjes die iedereen wel in huis heeft! Met heerlijke vrolijke kleuren.1) Kun je jezelf voorstellen? Hoi ik ben Dewi, 32 jaar, de oprichter van The Lekker Company. Ik ben in 2014 gestart, na een korte proefperiode van een paar maanden had ik het idee om het in een webshop te zetten. In het begin natuurlijk voor vrienden en familie om mee te starten. Het begon als hobby. Ik heb ook een marketing achtergrond, geen cosmetica...

Meer lezen →


Oerzeep

Oerzeep

De naam zeep is waarschijnlijk afkomstig van de berg SAPO (of Sappo, in waarschijnlijk Rome) waarop een tempel stond. De mensen die daar woonden mengden klei van de oevers van de Tiber met dierlijk vet en as en zo hun kleding schoonmaakten.

Meer lezen →


Interview met Alexandra Vosmaer van Fat Forest

Bodycrème Bodystick Borneo Giftset Illipe Lippenbalsem

Interview met Alexandra Vosmaer van Fat Forest

Lees hier het interview met Alexandra Vosmaer van Fat Forest.

We hebben haar 10 vragen gesteld, lees het in deze zee inspirerende blogpost, over Borneo, illipe noten en de skincare die iets bijdraagt aan de wereld.

Meer lezen →


Blog: mei - plasticvrij!

Blog: mei - plasticvrij!

Wat leuk dat je mee leest. Dit is een blog over de maand mei, waarin wij (en hopelijk jullie ook) zo min mogelijk plastic in huis gaan halen. Doe je mee?Plastic. Het is een product wat veel gebruikt wordt. Een tasje, bakje, zakje. Terwijl het één van dingen is die voor altijd in het milieu aanwezig blijven. Plastic kan kleiner worden, steeds kleiner. Tot er microdeeltjes overblijven. Echter, deze deeltjes blijven altijd in het milieu aanwezig. Los van het feit dat dieren bijvoorbeeld vast kunnen komen te zitten in afval van plastic, lost het dus niet op in de natuur....

Meer lezen →


Interview met Flavia Reinert van Boa Vista Circular

Brazilië Circulair handgemaakt soap spons zeep

Interview met Flavia Reinert van Boa Vista Circular

No Waste Heroes ging langs bij Boa Vista Circular en heeft Flavia geïnterviewd. Flavia maakt volgens Braziliaans recept afwaszeep van frituurolie dat anders weg werd gegooid. Daarnaast heeft Boa Vista zepen in het assortiment die gemaakt zijn van afgedankte visnetten. Oceanen raken hierdoor visnet-vrij en de consument een spons die jarenlang mee gaat! Lees snel verder:

Meer lezen →